Nagyvilág

2011.04.22. 16:24

Innotrain IT: informatikai spórolásból innováció

<p>Az európai kezdeményezésű INNOTRAIN IT-projekt keretén belül elvégzett felmérés - mely hat régiót érintett hat országban, ezen belül Magyarországon az Észak-Alföldet - egyik kulcsfontosságú felismerése, hogy az IT Szolgáltatás Menedzsment (ITSM) használatával a kis-és középvállalkozások (KKV) informatikai költségeik és a személyi ráfordításaik 30 %- át megtakaríthatják, mely összeget folyamat- és termék innovációra fordíthatnak.</p>

A felmérés kimutatta, hogy az ITSM-módszerek bevezetése és az IT-infrastruktúra szintjén alkalmazott újítások (például a nyomtatás kiszervezése) a kis-és középvállalkozások IT-részlegeinek akár 20-40 százalékos termelékenység-növekedéséhez is vezethet. Továbbá arra is rámutatott, hogy a megtakarított és szolgáltatásokba átcsoportosított IT-erőforrások jelentősen javítják a központi üzleti folyamatok termelékenységét.  Ezen felül az innovatív IT-szolgáltatások növekedésével az éves hozam is arányosan nő. Az adatok összegyűjtésére az online kérdőív mind a 6 partner régió anyanyelvén rendelkezésre állt. Több mint 200 különböző méretű és tevékenységi körű vállalat vett részt a felmérésben, amelynek értékelése elérhető a www.innotrain-it.eu honlapon.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!