Nagyvilág

2011.04.19. 07:45

Bocsánatot kért az Obamát majommal azonosító politikusnő

<p>Bocsánatot kért hétfőn az amerikai elnöktől a Republikánus Párt Orange megyei bizottságának egyik tagja, aki előzőleg egy olyan képet továbbított emailen, amelyen Barack Obama csimpánzként látható.</p>

A kép mellé írt üzenetben pedig így szólt: "Most már tudjátok, miért nincs születési bizonyítványa." Marilyn Davenport ezzel a republikánusok körében gyakran szóba kerülő vádra utal, amely szerint Obama valójában nem az Egyesült Államokban született.

Az OC Weekly helyi lap online kiadásának beszámolója szerint Marilyn Davenport levelét számos megyei civil szervezet kapta meg, amelyek felháborodásuknak adtak hangot az első afroamerikai elnököt majomként ábrázoló kép miatt. A levél miatt lemondásra szólította fel a politikusnőt a színes bőrűek jogait képviselő NAACP szervezet, míg az Orange megyei republikánusok vezetője, Scott Baugh azt közölte, hogy örülne, ha a politikusnő önként lemondana bizottsági tagságáról.

A felháborodás hatására végül bocsánatkérést tartalmazó közleményt adott ki a Republikánus Párt konzervatív szárnya, a Tea Party aktivistájaként is tevékenykedő Davenport, aki "oktalannak" nevezte a saját viselkedését. "Amikor megkaptam és továbbítottam az emailt, nem álltam meg, hogy elgondolkozzak azon", hogy milyen sértő is lehet a tartalma - fogalmazott a politikusnő, "tökéletlen kereszténynek" nevezve önmagát.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!