Nagyvilág

2011.03.29. 12:36

Százötvenre nőtt a jemeni lőszergyár-robbanás áldozatainak száma

<p>Százötvenre emelkedett a dél-jemeni lőszergyárban hétfőn bekövetkezett robbanás áldozatainak száma - közölte a helyi hatóságok egyik illetékese kedden, hozzátéve, hogy legkevesebb nyolcvanan megsebesültek a detonációban.</p>

Ahmed Galeb Rahavi, Abidzsán tartomány alprefektusa szerint a helyzet még mindig bizonytalan a gyárnál, ahol számos lőszer még nem robbant fel. Mint mondta, a hétfői detonáció a gyár 500 méteres körzetében okozott tüzet. A hatóságok szerint a 150 holttestből eddig 95-öt sikerült azonosítani, a többi azonban súlyosan összeégett.

Az áldozatok többsége - számos nő és gyerek - a gyár körüli települések lakói közül került ki, akik azután hatoltak be a létesítménybe, hogy vasárnap az al-Kaida fegyveresei betörtek az épületbe. A beszámolók szerint az emberek a hátrahagyott fegyvereket és lőszereket akarták magukkal vinni, amikor bekövetkezett az eddig ismeretlen eredetű robbanás.

Az abidzsáni kormányzóság szóvivője ugyanakkor úgy vélekedett, hogy az al-Kaida fegyveresei "halálos csapdába" csábították a helyieket. A jemeni védelmi minisztérium lapja pedig egy neve elhallgatását kérő jemeni tisztségviselőre hivatkozva azt állította, hogy az al-Kaida tagok által hátrahagyott robbanószer okozta a robbanást.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!