Nagyvilág

2011.03.11. 12:34

Rosszul állították be a pokolgép időzítőjét - senki sem sérült meg a merényletben

<p>Idő előtt robbant fel egy pokolgép a pakisztáni Pesavar egyik mecsetjében - közölte az észak-pakisztáni város rendőrsége, hozzátéve, hogy a detonáció nem sokkal azelőtt következett be, hogy a hívek beléptek volna a mecsetbe a pénteki imára.</p>

Mint közölték, ennek köszönhető, hogy nem sebesült meg senki a támadásban.

A Pesavar külvárosának számító Bhadha Bherben álló mecsetben másfél órával a szertartás kezdete előtt robbant fel a pokolgép, mielőtt a mintegy 150 fős gyülekezet megérkezett volna az épületbe. "Időzített szerkezet volt, aminek a pénteki összejövetel volt a célpontja, de idő előtt felrobbant" - mondta az AFP-nek Kalam Khan, a helyi rendőség illetékese. Mint hozzátette: a detonáció károkat okozott az épületben.

Az elmúlt kilenc napban ez volt a hatodik bombatámadás Pakisztánban, ahol a szélsőséges fegyveresek gyakran választanak vallási helyszíneket merényleteik célpontjául. Azóta, hogy a 2007-es iszlamabadi merényletet követően a kormány offenzívát indított szélsőségesek ellen, több mint 4000 ember vesztette életét különböző pokolgépes támadásokban.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!