Nagyvilág

2011.03.29. 11:31

Még ma lemondhat a szíriai kormány

<p>A szíriai kormány még a nap folyamán lemond - tudta meg az AFP kedden egy magas rangú, ám neve elhallgatását kérő damaszkuszi diplomatától. A forrás szerint a Mohammed Nadzsi Otri miniszterelnök vezette kabinet lemondása után a tervek szerint 24 órán belül megalakul az új kormány.</p>

A szíriai fővárosban, Damaszkuszban eközben több ezer ember vonult kedd délelőtt az utcára, hogy támogatásáról biztosítsa Basar al-Asszád elnököt, aki ellen hetek óta tüntetnek a szíriai ellenzékiek. "Azért vonulunk fel, hogy megállítsuk a szíriai egység szétzilálását" - mondta az AFP tudósítójának az egyik tüntető, aki szerint al-Asszád nélkül "káoszba fullad az ország".

Szíriában néhány hete kezdődtek az eddig soha nem látott tüntetések, amelyeken a tiltakozók jelentős változásokat követelnek a csaknem ötven éve a Baath párt által vezetett közel-keleti országban. A demonstrációk a múlt héten erőszakosakká váltak, és emberi jogi szervezetek szerint több tucatnyi ember vesztette életét az utcai harcokban.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!