Nagyvilág

2011.03.29. 15:21

Mesés Európa - kiállítás Hágában

<p>Európai népmeséket mutatnak be szerdától Hollandiában, Horváth Márta bábművész és Szabó Emese rendező-operatőr rendezésében. A hágai magyar nagykövetségen látható kiállítás az európai soros elnökségi programsorozat következő állomása.</p>

A hágai magyar nagykövetség interaktív mesefilm-illusztrációkkal próbálja közelebb hozni a holland iskolásokat Magyarországhoz és Európához. A kiállításon Horváth Márta különböző európai népmeséket vonultat fel. Az esemény fő érdekessége, hogy a gyermekeknek lehetőségük lesz rajz- és bábfilmek készítésére is - olvasható az eu2011.hu honlapon.

Horváth Márta és Szabó Emese vándorkiállítása most először látható Magyarországon kívül: a hágai magyar nagykövetségen március 30-án, április 3-án és április 6-án tekinthető meg.

A kezdeményezés alapját az adja, hogy az uniós tagállamok népmeséi között sok a hasonlóság. Sok esetben a mesehelyzetek és -történetek átfedéseket mutatnak, a végkifejlet és a tanulság azonban minden kis történetben teljesen egyedülálló.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!