Nagyvilág

2011.03.01. 13:33

Meghibásodott egy robotkar űrséta közben

<p>Meghibásodott egy robotkar űrséta közben hétfőn a Nemzetközi Űrállomáson. A tizenhét méter hosszú eszköz műszaki problémái ellenére az asztronauták így is végre tudták hajtani feladatukat.</p>

A Discovery űrrepülőgép utolsó útján az első űrsétát fél órával előbb kezdték, és mivel a robotkart húsz perc alatt megjavították, az űrséta tervezett idejét mindössze négy perccel lépték túl. A NASA az űrséta közben a két amerikai űrhajósnak a Police zenekar "Message in the Bottle" (Üzenet a palackban) című dalát játszotta.

Az utolsó út

A mostani volt Steve Bowennek a hatodik, míg az afro-amerikai Alvin Drewnak az első űrsétája. Bowen egyébként az utolsó pillanatban került az utazók közé, egy biciklibalesetben megsérült asztronauta helyett. Ő volt a kétszázadik, aki kilépett a világűrbe. A Discovery tíznapos küldetése alatt még egy űrsétát terveznek, szerdán.

A Discovery múlt csütörtökön harminckilencedik alkalommal indult az űrbe és ez az űrrepülőgép utolsó missziója. Hat fős legénysége felszerelést szállított a Nemzetközi Űrállomásra.

-Független Hírügynökésg-

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!