Nagyvilág

2011.03.09. 19:06

Kétfejű teknős született

<p>Két fejjel és öt lábban született egy teknős Szlovákiában.</p>

Hét héttel ezelőtt bujt ki tojásából a szlovákiai mutáns teknős, de csak most mutatták be a nyilvánosságnak Zsolnán. A beszámolókból kiderült, hogy a teknős két feje független egymástól és köztük található az ötödik "felesleges" láb, ami ugyan mozog, de nem használható járáshoz. Roman Gresak, a hüllő tulajdonosa két nevet adott az új jövevénynek Magda (bal fej) és Lenka (jobb fej). A zoológusok szerint Magda és Lenka hasonló lehet a sziámi ikrekhez, valószínűleg a embrióként nem különültek el, hanem "egyberagadtak". A szlovák sajtónak köszönhetően a két fejű hüllő jó úton halad a sztársághoz, már most arról beszélnek ez a különös teremtmény is biztosan képes lesz úgy megjósolni a sportesemények kimenetelét ahogyan Paul a jóspolip tette.

Nézze meg a képeket ide kattintva >>>


A Geochelone sulcata teknős a harmadik legnagyobb teknősfajta a világon és a legnagyobb a szárazföldiek közül. Mértei elérik a 60-90 centimétert, súlya pedig a 70 kilogrammot, míg élettartamuk körülbelül átlag 30-50 év.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!