Nagyvilág

2011.03.27. 13:20

Két esküvői torta is készül Vilmos brit herceg esküvőjére

<p>Két esküvői tortája is lesz az április 29-én összeházasodó Vilmos brit hercegnek és Kate Middletonnak. A pár azért döntött úgy, hogy a többemeletes, virágdíszítésű, hagyományos esküvői gyümölcstorta mellett csokitortát is szolgáljanak fel a királyi esküvő alkalmával, mert ez volt Vilmos kedvence gyerekkorában.</p>

A nagyobbik tortát Fiona Cairns, az angol hírességek kedvelt cukrászmestere készíti majd, neki volt már ügyfele a Beatles volt basszusgitárosa, Paul McCarney és a Pink Floyd tagjai is. A cukrász szerint részben a menyasszony, a 29 éves Kate Middleton ötletei alapján készíti a tortát, amit tejszín és fehér cukormáz díszít majd, amúgy pedig szárított gyümölcsök, szőlő, dió, cseresznye, reszelt narancs- és citromhéj, valamint francia konyak adja meg a szabad tartású csirkék tojásaiból és lisztből készült tészta ízét. A díszítésen rajta lesznek Vilmos és Kate nevének összefonódott kezdőbetűi is.

A kisebbik, kevésbé látványos csokitorta leginkább a csokoládémániások vagy a tradicionális esküvői tortát túl nehéznek tartók számára lehet vonzó. Vilmos herceg a McVitie s cukrászdától azt kérte, hogy a Buckingham Palace-ből kapott recept alapján készítsék majd el a süteményt. A cukárszda séfje, Paul Courtney szerint titkos a recept, s csak annyit mondhat róla, hogy biztosan lesz benne étcsoki.

A McVitie s csinálja hagyományosan a királyi család esküvőire a süteményeket, 2007-ben Vilmos nagyszülei, II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg gyémántlakodalmára - esküvőjének 60. évfordulójára - is itt készült a torta.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!