Nagyvilág

2011.03.08. 19:46

Képek! Tényleg repül a ház

<p>Képzeletbeli dolgokat valósít meg az a csapat, akik elkészítették a repülő házat, hogy bebizonyítsák: nem is lehetetlen.</p>

A Fel! (Up!) című Pixar film (amiben a nyugdíjas Carl Frederickson, elhatározza, hogy felesége halála után megvalósítja az asszony álmát és elrepíti több száz héliumballon segítségével a házát, hogy az egy Dél-amerikai vízesés tetejénél helyezkedjen el) néhány ember számára sokkal több volt, mint mese. Maga a valóság lehetősége. A National Geographic csapata épített egy, a rajzfilm ihlette házat és kipróbálták, hogy vajon fel tudják-e reptetni. A tudósokból, mérnökökből és repülési szakemberből álló csapat 300 héliummal töltött léggömböt rögzített az elkészült egyedi építésű könnyű házhoz, ami nagyjából egy órán keresztül 3 ezer méteres magasságban repült Los Angeles egyik magánrepülőterének légterében.

Nézze meg a képeket ide kattintva >>>

National Geographic How Hard Can It Be? (Mégis, milyen nehéz lehet?) című sorozata ősszel debütál, ennek a promóciójaként valósították meg az igazából repülő házat.

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!