Nagyvilág

2011.03.14. 13:19

Japán földrengés - Sugárfertőzés miatt felfüggesztették a mentést az amerikaiak

<p>Alacsony szintű sugárzást észleltek 17 amerikai katona szervezetében, akik a japán Miyagi prefektúrában segédkeztek a mentési munkálatokban - közölte hétfőn a Kyodo hírügynökség, hozzátéve, hogy a japán partokhoz érkezett amerikai hajóflottát ezért visszarendelték a nyílt tengerre.</p>

A sugárfertőzött katonák három katonai helikopteren szolgálnak és a pénteki földrengés által súlyosan érintett Szendai városban vettek részt a mentésben. A flotta - amelynek része a Ronald Reagan repülőgép-hordozó anyahajó is - a történtek miatt átmenetileg felfüggesztette a mentési tevékenységét, és jelenleg 185 kilométerre a japán partoktól vesztegel. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy milyen mértékű sugárfertőzést észleltek a vizsgálatok során az amerikai katonáknál.

- Független Hírügynökség -


Japán földrengés - Kétezer holttestet találtak, több tízezer lehet az eltűntek száma

fuggetlen | 2011.03.14 12:04
Mintegy kétezer holttestet találtak Japán földrengés sújtotta keleti partvidékén a mentőcsapatok - közölte hatósági információkra hivatkozva helyi idő szerint hétfő este a Kyodo hírügynökség. Információik szerint a halottak többségére a pénteki katasztrófa által leginkább érintett Miyagi prefektúrában bukkantak, ahol egyedül Minamisanriku városban ezer áldozatot találtak meg a kutatócsapatok. Ez az a város, amelynek csaknem tízezer lakójával nem sikerült kapcsolatba lépnie a helyi önkormányzatnak. A Kyodo szerint további több tízezer ember sorsa ismeretlen a térségben, beleértve azt a nyolcezer embert is, akik az Ivate prefektúrában fekvő Ocsuci városból tűntek el.

Japán földrengés - A fukusimai erőmű kettes reaktorával is problémák vannak

fuggetlen | 2011.03.14 11:04
A fukusimai atomerőmű kettes reaktoránál is leállt a hűtőrendszer - közölte helyi idő szerint hétfő délután az erőművet üzemeltető TEPCO vállalatra hivatkozva a Kyodo hírügynökség.

„Vihar előtti” csend előzte meg a földrengést

naplo | 2011.03.14 08:44
Tokió - Elment az áram, a villanyvezetékek lengtek, az autók megálltak.

Japán földrengés - Csaknem 1600-ra nőtt az áldozatok száma

fuggetlen | 2011.03.14 08:09
Megközelíttette az 1600-at a pénteki japán földrengés és szökőár halálos áldozatainak a száma - közölte a Jiji Press japán hírügynökség.

Japán földrengés - Már csak az öttagú családot keresi a magyar követség

fuggetlen | 2011.03.14 07:09
Már csak egy öttagú magyar családot próbál elérni a tokiói nagykövetség

Japán földrengés - Az onagawai erőműnél már normális a sugárzás

fuggetlen | 2011.03.14 06:34
Visszaállt a normál sugárzás a japán onagawai atomerőműnél - közölte a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség. Ennél a reaktornál vasárnap délután rendeltek el szükségállapotot a megnövekedett sugárzás miatt. Azonban úgy tűnik, hogy nem abból az erőműből volt a kibocsátás.

Japán földrengés - Újabb robbanás a fukusimai erőműben, hét ember eltűnt

fuggetlen | 2011.03.14 06:04
Hét ember eltűnt, 11-en pedig megsebesültek, amikor újabb robbanás rázta meg hétfőn a fukusimai atomerőművet.

Japán földrengés - Szökőár-veszély okozott pánikot Tokióban

fuggetlen | 2011.03.14 10:14
Újabb utórengés rázta meg helyi idő szerint hétfőn dél körül Japán keleti partvidékét. A Tokiótól mintegy 140 kilométerre északkeletre kipattant rengés 5,8-es erejű volt, hipocentruma pedig 18 kilométeres mélységben volt - közölte az amerikai földtani intézet. A rengés miatt ismét kilengtek a magasabb épületek a japán fővárosban, amelyet pénteken rázott meg egy 8,9-es erejű földmozgás.

<<< Összefoglaló a vasárnapi eseményekről >>>

<<< Összefoglaló a szombati eseményekről >>>

<<< Összefoglaló a pénteki eseményekről >>>


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!