Nagyvilág

2011.03.23. 15:35

Forma-1

<p>Az indiai Karun Chandhok lesz a Lotus Forma-1-es csapatának tartalék pilótája. Yamamoto Sakon pedig a Virgin csapatnál lesz tartalék. Chandhok szerződése az egész idényre vonatkozik, Yamamotóé az első három versenyre.</p>

A versenysorozat honlapján megjelent információk szerint az indiai Chandhok - aki tavaly tíz Grand Prix-n vett részt a HRT színeiben - már a melbourne-i futam pénteki szabadedzésén bekapcsolódhat a csapat munkájába.

A Marussia Virgin Racing azt jelentette be, hogy az ausztráliai, a malajziai és a kínai futamokon Yamamoto áll majd készenlétben, ha a csapat versenyzőit, Timo Glockot vagy Jerome D Ambrosiót az utolsó pillanatban helyettesíteni kellene. A japán pilóta 2006 óta 21 Grand Prix-n vett részt; tavaly a HRT-nél, ahol eredetileg tesztpilóta volt, számos versenyen helyettesítette Bruno Sennát vagy Karun Chandhokot.

Ingyenes felhasználói programot kínál okostelefonokra a Formula1.com. A 2011-es változat minden Grand Prix alatt folyamatos információáramlást kínál az érdeklődőknek.

A versenysorozat honlapján megjelentek szerint a verseny állását, a pilóták pillanatnyi helyezését, köridejét, a szektoridőket, a hátralévő körök számát, valamint a pálya környéki meteorológiai adatok alakulását is követni lehet majd.

A még csak iOS-ben elérhető, de a többi operációs rendszerben is fejlesztés alatt lévő figyelmeztető szolgáltatás értesít a futam kezdetéről, a legfontosabb hírekről, a világbajnokság állásáról akkor is, ha a Formula1.com 2011 alkalmazás nincs megnyitva.
Az alkalmazás nem csupán az éppen aktuális futamról szolgáltat információkat, de az idény valamennyi versenyének idejét, programját, eredményét is tartalmazza, és az - ingyenesen - regisztrált Formula1.com felhasználók számára elérhető Android, BlackBerry OS és Apple iOS operációs rendszereken.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!