Nagyvilág

2011.03.07. 20:56

Engedélyezik a DNS-vizsgálatot egy halálraítéltnél

<p>Engedélyezte az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága egy texasi halálraítéltnek, hogy szövetségi bírósághoz forduljon DNS-teszt elvégzésért, amely szerinte bizonyítaná ártatlanságát.</p>

A legfelsőbb bíróság hat-három arányban járult hozzá ahhoz, hogy a 48 éves Hank Sinner DNS-ét összevessék egy gyilkosság helyszínén találttal. A texasi ügyészség korábban a kérést elutasította.

Skinnert azért ítélték halálra, mert a bíróság szerint agyonverte barátnőjét és leszúrta a nő két gyermekét 1993 szilveszterén. Az 1995-ben elítélt férfi azt nem tagadta, hogy otthon volt a gyilkosságok idején, de végig azt bizonygatta, hogy a helyszínen összegyűjtött DNS-ek bizonyítanák ártatlanságát.

Hank Skinner már a texasi halálsoron vett feleségül egy francia nőt tavaly, most köszönetet mondott a francia kormánynak is, mert az szerinte nyomást gyakorolt az ügyében. Felesége, Sandrine Ageorge-Skinner az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, hosszú, még néhány évig húzódó eljárásra számít. A férfi ügyvédje, Robert Owen szerint a döntéssel végre helyreállhatnak védence jogai is, azok, amelyek a bebörtönzötteket megilletik az Egyesült Államok összes többi államában.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!