Nagyvilág

2011.03.09. 16:15

Durva! Szexuális útmutató 5 éveseknek

<p>Döbbenetes szexuális nevelés-anyag jelent meg 5 évesek számára, gyerekes rajzokon ábrázolják a szexpózokat és tisztázzák a szexuális fogalmakat.</p>

Az UNESCO két évvel ezelőtt tett javaslatot arra nézve, hogy már az ötévesek számára be kellene vezetni a kötelező felvilágosítás-órákat, amelyek során az iskolába készülők az önkielégítésről és a nemi erőszakról is hallanának. Ebben a beszámolóban megfogalmazták, hogy mik azok a szexuális ismereteket, amik feltétlenül szükségesek ebben az életkorban. A kritikuson viszont komolyan bírálták az UNESCO-beszámolót, hangsúlyozva, hogy egy 5 éves gyermek túl fiatal, hogy találkozzon a szexualitással. "Ebben az életkorban a gyerekeknek arról kellene tanulniuk, hogy miként hívják az egyes testrészeket és nem pedig az önkielégítést ismertetni számukra" - mondta az egyik legnagyobb tiltakozó csoportot, a Polgárok a Felelősség Oktatásért elnöke, Michelle Turner

.Az azóta eltelt időszakban egészen mostanáig kifejezetten megdöbbentő kiadványok láttak napvilágot. Egy 5 éveseknek szánt szexuális nevelés-anyagban például (majdnem) mindent megtudhatnak gyermekek a szexuális érintkezésről. Az egyik illusztráción két felnőtt fekszik az ágyban, intim helyzetben, apu csókolja anyut és mellette a szöveg: "Amikor anyukád és apukád ölelkeznek apukád a péniszét finoman mozgatja anyukád vaginájában, amíg ki nem lövell a sperma". 

 Miután az öt évesek ritkán tudnak olvasni, ezt a szöveget valószínűleg a szülőnek kell felolvasnia... A Daily Mail brit hírportál által összegyűjtött kiadványok közül egy másikban ügyetlen ceruzarajzzal szexpózokban, lufikkal díszítve rajzoltak megy egy férfit és egy nőt, míg megint egy másik könyvben a saját nemükhöz vonzódókról írnak, valamint tisztáznak olyan fogalmakat, mint az önkielégítés, az orgazmus, erekció és a prostitúció. Ez utóbbi két kiadvány az 5-11 év közötti gyerekeknek készült és kifejezetten általános iskolai segédanyagként készült.  A brit szülők máris fellázadtak a kiadványok ellen, mert szerintük egyre fiatalabb, túl fiatal korban kezdődik meg a gyermekek szexuális felvilágosítása, amivel szerintük bátorítják is a kicsiket a szexualitásra, egyben össze is zavarhatják a lelki fejlődését.

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!