Nagyvilág

2011.03.23. 12:50

Csempészett újszülöttek: az ukrán titkosszolgálat keresi a béranyát

<p>A rendőrség mellett az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) is bekapcsolódott a nyomozásba, amelyet az ukrán-magyar határon megtalált csempészett csecsemők ügyében indítottak - adták hírül szerdán az ukrán hírügynökségek.</p>

Az embercsempészeten tetten ért franciákra - apára és fiára - az ukrán törvények szerint 7 évig terjedő börtön várhat.

A nyomozók mindenekelőtt azokat a kismamákat - béranyákat - keresik, akik január második felében ikreknek adtak életet, ám újszülöttjeik azóta eltűntek. Az embercsempészek által felmutatott, egy kijevi anyakönyvi hivatalban kiállított születési kivonatok szerint a kicsik január 23-án születtek, nevük pedig Viki, illetve Kim.

A magát az ikrek apjának valló 33 éves francia állampolgár a Munkácsi Határőr Parancsnokság információi szerint repülővel érkezett Ukrajnába, míg vele együtt letartóztatott apja, aki 66 éves, március 20-án Ungvárnál lépte át a határt Szlovákia felől a lakóbusszal. A fiatalabb francia felesége - aki a feltehetően hamis születési kivonatban a gyerekek anyjaként van feltüntetve - is Ukrajnában van, őt is keresik még, mert nem tartózkodott az Asztély-Beregsurány határátkelőn feltartóztatott járműben.

Az elkábított csecsemőket a lakóbusz egyik ágya alatt, kartondobozokba csomagolva szállító franciák azt állítják, hogy az újszülötteket egy ukrán béranya hozta világra közös megegyezés alapján. A gyerekek kivitelének ezt a módját - a csempészést - azzal magyarázták, hogy a nehézkes bürokratikus eljárást akarták elkerülni.

Az ikerpárt kórházba vitték, a kicsik állapota kielégítő.

Sem Ukrajnában, sem Franciaországban nem engedélyezett a béranyaság. Ám míg Franciaországban feketén akár 40 ezer dollárba is kerülhet ez a szolgáltatás, Ukrajnában már 15 ezerért is elérhető.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!