Nagyvilág

2011.03.29. 07:56

Bujkáló mérgeskígyó után nyomoz egy New York-i állatkert

<p>Hajtóvadászatot indított a New York-i Bronx Állatkert egy megszökött egyiptomi kobra után. A rendkívül veszélyes állat eltűnése miatt az állatkert lezárta a teljes hüllőházat, amíg a gondozók a nyomára nem bukkannak a mindössze 50 centiméteres kígyónak.</p>

Az állatkert azt közölte, hogy a kobra még pénteken szökött meg a terráriumából, ám a szakértők szerint olyan nehéz elkapni, hogy akár hetekig is eltarthat, mire rábukkannak. "A gond az, hogy ez az ötven centiméteres, toll vékonyságú kígyó, ami alig 90 grammot nyom, találhatott egy biztonságos búvóhelyet a hüllőházban" - fogalmazott Jim Breheny, az állatkert igazgatója.

Mint mondta, egy ekkora állatnak nem jelent problémát, hogy olyan "különlegesen bonyolult környezetben" bújjon el, mint például az épület gépházának a pumpái, vagy más alkatrészei. "A legjobb stratégia a türelem, időt adni neki, hogy előbújjon" - fogalmazott az igazgató, aki igyekezett megnyugtatni a környék lakóit is, mondván, biztosak benne, hogy a kobra a hüllőházon belül bujkál.

Az áspiskígyónak is hívott egyiptomi kobra a mérges kígyók családjába tartozik. Az Afrika egyik legveszélyesebb kígyójának tartott állat mérge az idegrendszerre hat, és akár 10 perc alatt is megölheti az embert.

- Független hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!