Nagyvilág

2011.03.25. 11:50

39 órán át tartott a túszdráma a bulgáriai bankban

<p>Másfél nap után ért véget a túszdráma Bulgáriában, ahol egy fegyveres férfi behatolt egy bankba, meglőtte a biztonsági őrt és fogságba ejtette a pénzintézet hat alkalmazottját.</p>

A szófiai belügyminisztérium péntek délelőtti tájékoztatása szerint a túszejtő végül megadta magát az épületet körülvevő rendőröknek.

A 27 éves férfi szerda délután hatolt be az Investbank Sliven városban álló intézetébe, ahol rálőtt a biztonsági őrre, majd túszul ejtette az ott tartózkodó hat női alkalmazottat. Néhány órával később azonban megengedte, hogy a sérült őrt kórházba szállítsák, csütörtök reggel pedig szabadon bocsátotta a túszokat, míg ő az épületben maradt, és öngyilkossággal fenyegetőzött. Végül azonban helyi idő szerint péntek reggel hét óra körül elhagyta az épületet.

A rendőrség szerint egyelőre nem tudni, mi vezette a fiatalembert a bank megszállására, ugyanis konkrét követelésekkel nem állt elő. A hatóság ugyanakkor "pszichésen instabil" személyként írta le a férfit, aki a feltevések szerint a közeli Nova Zagora városban élt, és biztonsági őrként dolgozott. A túszejtővel két rendőrségi pszichológus is tárgyalt a bankban, és egyikük azt mondta: a férfi eredetileg ki akarta rabolni a bankot, de pánikba esett, amikor megtudta, hogy a meglőtt őr súlyos állapotban van.

Bulgáriában nem követtek még el a mostanihoz hasonló túszejtést. Az egész országot felkavaró eseményeket folyamatosan közvetítették az ország televízióállomásai, a napilapok pedig címlapon számoltak be a történtekről.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!