Nagyvilág

2011.02.25. 19:23

Pillanatok alatt elkapkodták az anyatejből főzött londoni fagylaltot

<p>Nagy sláger lett az anyatejből készült fagyi az egyik londoni étteremben, az első főzet néhány nap alatt elfogyott belőle - közölték pénteken.</p>

A Baby Gaga névre hallgató édességhez tizenöt nő szállította az alapanyagot, őket egy online kismamafórumon toborozták. Az anyatejfagyi adagjáért egyébként tizennégy fontot (4500 forintot) kell kifizetni a London Covent Garden városrészében lévő divatos Icecreamist Caféban.

Az egyik anyatejdonor, a 35 éves Victoria Hiley azt mondta, ha a felnőttek is rájönnek, hogy milyen finom az anyatej, a kezdő anyák is sokkal pozitívabban állnának hozzá a szoptatáshoz. A leszállított anyatejet egyébként pasztörizálták, mielőtt citrommal és vaníliával ízesítették volna. Hiley tizenöt fontot (4820 forintot) kapott tíz uncia (kb. három deciliter) anyatejért. Magyarországon az anyatejgyűjtő állomásokon 1800 forintot fizetnek - egy literért.

Victoria Hiley a BBC-nek válaszolva azt mondta, nem érti mi a baj azzal, ha saját forrásait egy kis extra kereset megszerzésére használja. Az Icecreamists alapítója és tulajdonosa, Matt O Connor azt nem érti, az emberek miért viszolyognának az anyatejes fagyijától. "Ha a kisbabáknak ízlik, nekünk is elég jónak kell lennie" - mondta. A tulajdonos szerint néhányan felháborodtak ugyan, de "ha belegondolunk, a termék teljesen természetes és minden káros anyagtól mentes". A fagyizó szóvivője kijelentette, a sikerek ellenére sem tervezik, hogy a Baby Gagát a jelenleginél szélesebb körben forgalmazzák majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!