Nagyvilág

2011.02.24. 19:03

LÍBIA - Kórházakban gyilkolták a sebesülteket Kadhafi emberei

<p>A Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hűséges fegyveresek betörtek a tripoli kórházakba és kivégezték az ott kezelt sebesült tüntetőket - mondta a MISNA olasz hírügynökségnek Slimane Bouchuiguir, az Emberi Jogi Szervezetek Nemzetközi Szövetsége (FIDH) líbiai részlegének vezetője.</p>

A Kadhafi-rezsim gerincét adó Líbiai Forradalmi Bizottság emberei "betörtek a kórházakba, és megölték a korábban a rendszer ellen tiltakozó sebesülteket" - fogalmazott Bouchuiguir. Mint mondta, a holttesteket ezután elszállították, és valószínűleg elégették őket, mert "tudják, hogy közelednek a külföldi újságírók". A még kedden és szerdán történtekről beszámoló Bouchuiguir szerint a gyilkosságok ellen tiltakozó orvosokat megfenyegették.

Arról ugyanakkor nem tudott beszámolni, hogy hány sebesült eshetett így áldozatul, ám véleménye szerint akár több ezer embert is kivégezhettek a kórházakban. A tizedik napja tartó líbiai zavargásokban az emberi jogi szervezetek szerint legkevesebb hatszáz ember vesztette életét.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!