Nagyvilág

2011.02.17. 08:58

Elsüllyedt egy turistahajó egy vietnámi öbölben - 12 külföldi halott, magyar áldozatok nincsenek

<p>A vietnámi hatóságok közlése szerint 12 ember meghalt, többségük külföldi turista, miután elsüllyedt hajójuk csütörtökön a Halong-öbölben. Az áldozatok között nincsenek magyarok - közölte a vietnámi magyar konzulátus a Független Hírügynökség érdeklődésére.</p>

A turistahajó csütörtök hajnalban, még napfelkelte előtt süllyedt el a vietnámi Halong-öbölben, 27 emberrel a fedélzetén - közölték helyi tisztségviselők. A balesetben 12 ember halt meg, közülük tízen voltak külföldi turisták - közölte a helyi kormányzat. A halottak között két vietnámi volt: egy turista, valamint egy tolmács.

A vietnámi külügyminisztérium megerősítette a vietnámi magyar konzulátusnak, hogy az áldozatok között nincsenek magyarok - közölte a Független Hírügynökséggel Vizi Katalin konzul. A hajó, amelynek nem volt működési engedélye, helyi idő szerint hajnali öt órakor süllyedt el az általában nyugodt vizű öbölben. A turisták az eset idején valószínűleg még aludtak.

Az AFP francia hírügynökség információi szerint a hajó azután süllyedt el, hogy váratlanul kettétört. Az időjárási körülmények megfelelőek voltak az eset idején.

A hivatalos vietnámi adatok szerint a tavalyi év első két hónapjában több mint 2,3 millió turista látogatta meg a Halong-öblöt, amely 1994-ben került fel a UNESCO Világörökségi Listájára.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!