Nagyvilág

2011.02.02. 19:06

Ciklon Ausztráliában - a legpusztítóbb viharrá válhat

<p>Elérte csütörtökön hajnalban Ausztrália sűrűn lakott északkeleti partvonalát a Yasi névre keresztelt ciklon. A szélvihar óránként 290 kilométeres sebességgel haladva csapott le Queensland államra, ahol a ciklon háztetőket szakított le, földcsuszamlásokat okozott, valamint villanyvezetékeket és fákat csavart ki.</p>

Az ausztrál hatóságok arra figyelmeztettek: a Yasi ereje olyan nagy, hogy minden eddigi viharnál is több halálos áldozatot okozhat. A vihar érkezésére készülve az ausztrál hatóságok kitelepítették a Queensland állam északi részén élő helyieket és turistákat.

A ciklon miatt az ausztrál légitársaságok a kedden extra járatokat indítottak Queensland állam északi részeire, hogy az ott lévő emberek még a repülőterek szerda reggeli lezárása előtt elhagyhassák a veszélyeztetett területet. Cairns város kórházaiból az ausztrál légierő katonai gépein evakuálták a betegeket, miközben a hatóságok otthonaik elhagyására szólították fel a part mentén lakókat.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!