Nagyvilág

2011.01.25. 12:48

Tévéseket támadtak meg tüntetők Libanonban

<p>Libanon - Erőszakba torkollott a kormányellenes tüntetés kedden, a szunniták bástyájának tartott libanoni Tripoliban. A megmozdulás résztvevői az ellen tiltakoztak, hogy a szélsőséges síita szervezet, a Hezbollah által támogatott politikus lett az ország kormányfője.</p>

A feldühödött tüntetők rátámadtak az arab hírtévé, az al-Dzsazíra műholdas közvetítő kocsijára. A tévéseket inzultálták, majd a furgon ablakait botokkal betörték, a kocsit felborították és felgyújtották.

A tüntetők ezután rátámadtak azoknak a tévéseknek a járműveire is, akikről azt gondolták, hogy közel állnak az Irán által támogatott Hezbollahhoz. Helyi jelentések szerint hasonló incidensek voltak Libanon fővárosában, Bejrútban is.

Eddig nem érkeztek hírek sebesültekről. A "Harag napjának" nevezett megmozdulásokat azért tartották, mert nemrég összeomlott a szunnita Szaad al-Haríri libanoni miniszterelnök 14 hónapos egységkormánya.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!