Nagyvilág

2011.01.03. 16:16

Terrorcsoportokkal álltak kapcsolatban a rablók

<p>Bíróság elé állítottak hétfő nyolc embert Párizsban azzal a váddal, hogy iszlamista szervezetek pénzelése érdekében fegyveres rablásokat és más bűncselekményeket követtek el.</p>

A per elsőrendű vádlottja egy 36 éves, francia-algériai kettős állampolgárságú férfi, aki a francia főváros egyik külterületén lévő étterméből irányította a bandát.

A "Török" gúnynevű férfit 2002-ben öt év börtönre ítélték terrorizmus miatt, mert a vád szerint hamis útlevelekkel segített iszlamista csoportokat. A hétfőn kezdődött per vádlottjai többségében tunéziaiak, de van köztük egy francia állampolgár is.

A vád szerint a nyolcfős banda fegyveres támadást intézett egy cég pénzszállító kocsija ellen, de az akció nem sikerült. Egy másik alkalommal sikerrel jártak, akkor egy futárszolgálat furgonját támadták meg, majd elraboltak több csomagot, azokban hivatalos dokumentumokkal. A vádlottak többsége elismerte a támadásokat, azt viszont mindegyikük tagadta, hogy terrorszervezetekkel állnának kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!