Nagyvilág

2011.01.19. 15:07

Többszörös életfogytiglani, plusz több száz év börtön sorozatgyilkosságért

<p>Tizenháromszoros életfogytiglani büntetést kapott Dél-Afrikában egy sorozatgyilkos. A férfi 13 nővel végzett, mindegyikükért egy-egy élethosszig tartó büntetést kapott. Az ügyet a helyi média "Sugarcane" magyarul cukornád ügynek nevezte el, mivel a férfi cukornád mezőkön ölte meg áldozatait.</p>

Thozamile Taki első két áldozatának holttesttét 2007 szeptemberében, egy farm közelében fedezték fel, a Dél-Afrika keleti részén található Durban városa közelében. Ezután nyomkereső kutyákkal kutatták át a területet, így további 11 fiatal nő maradványait találták meg a környéken.

A dél-afrikai rendőrség szerint a férfi állásajánlatokkal cserkészte be áldozatait, akiket ezután a találkozókon meggyilkolt, elrabolva ékszereiket, pénzüket, mobiljukat, és más személyes tárgyaikat. Dél-Afrika történetének leghíresebb sorozatgyilkosa egyébként a 38 nőt megölt Moses Sithole volt, akit 1997-ben ítéltek el.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!