Nagyvilág

2011.01.25. 15:56

MOSZKVAI REPTÉRI MERÉNYLET: Az orosz államfő szerint a reptér vezetői is felelősek

<p>Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint az orosz államfő felelőssé tette a reptér vezetőségét a Domogyedovo nemzetközi repülőtéren történt hétfő öngyilkos merényletért.</p>

MOSZKVAI MERÉNYLET - Magyar állampolgár is van az áldozatok közt
fuggetlen | 2011.01.25 15:48

A moszkvai hatóságok tájékoztatása szerint a Domogyedovo repülőtéren hétfőn végrehajtott merénylet egyik halálos áldozata brit, orosz és magyar többes állampolgárságú volt - írta keddi közleményében a Külügyminisztérium.

MOSZKVAI REPTÉRI MERÉNYLET: A média szerint további robbantásokra készülnek Moszkvában bujkáló terroristák
fuggetlen | 2011.01.25 11:09

Az orosz média szerint az Észak-Kaukázusból Moszkvába érkezett militáns csoport tagja lehetett az öngyilkos robbantó, aki hétfőn 35 embert ölt meg, több mint 130-at pedig megsebesített a Domogyedovo nemzetközi repülőtéren.

Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint az orosz államfő felelőssé tette a reptér vezetőségét a Domogyedovo nemzetközi repülőtéren történt hétfő öngyilkos merényletért.
A robbantásban 35-en haltak meg, a sebesültek száma meghaladja a 130-at. Többek állapota válságos, az áldozatok, illetve a sebesültek között külföldiek is vannak. Magyar áldozatokról továbbra sincs hír.

Az Interfax nem említette, hogy hol és kik előtt tette felelőssé Medvegyev a reptér vezetőit. Az orosz hírügynökség közlése szerint az államfő kijelentette: "Az események azt mutatják, hogy súlyos biztonsági mulasztás történt. Valakinek be kellett vinni a nagy mennyiségű robbanószert, és ezt nyugodtan megtehette."

"Választ kell adniuk bizonyos kérdésekre azoknak, akik korábban ilyen döntést hoztak a reptéren" - mondta Dmitrij Medvegyev. Hivatalos közlés szerint a robbanást öt-hét kilogramm TNT okozta. A rendőrség és a Szövetségi Biztonsági Szolgálat három gyanúsítottat keres, a hatóságok szerint ők fedezték az öngyilkos merénylő útját, majd a robbantás után távoztak Domogyedovóról.
- Független Hírügynökség - 


Nagyobb térképre váltás


MOSZKVAI REPTÉRI MERÉNYLET: Brit és más külföldi áldozatai vannak az öngyilkos robbantásnak
fuggetlen | 2011.01.24 20:33

Az Interfax hírügynökség hétfő esti jelentése szerint brit áldozatai is vannak a Domogyedovo nemzetközi repülőtéren elkövetett öngyilkos robbantásnak.

Név nélkül nyilatkozó biztonsági forrásokra hivatkozva a RIA Novosztyi orosz hírügynökség hétfőn közölte: az orosz biztonsági szolgálat figyelmeztetést kapott, hogy valamelyik moszkvai repülőtéren terrortámadás lesz.


MOSZKVAI MERÉNYLET - Medvegyev nem megy Davosba
fuggetlen | 2011.01.24 17:13

A budapesti külügyminisztérium tájékoztatása szerint a moszkvai hatóságok egyelőre nem értesítették a magyar nagykövetséget, hogy lennének magyar áldozatok, illetve sebesültek a Domogyedovo nemzetközi repülőtéren történt öngyilkos robbantásban.

Egy szemtanú videójának megtekintéséhez kattintson a képre:


MOSZKVAI MERÉNYLET - Rendkívüli biztonsági intézkedések
fuggetlen | 2011.01.24 16:38

A moszkvai Domogyedovo nemzetközi repülőtéren történt hétfői öngyilkos robbantás után rendkívüli intézkedéseket vezetett be a rendőrség az orosz fővárosban.


MOSZKVAI MERÉNYLET - Nem valószínű, hogy van magyar áldozat
fuggetlen | 2011.01.24 16:33

Nem valószínű, hogy van magyar érintettje a moszkvai Domogyedovo nemzetközi repülőtéren történt merényletnek, de csak azután lehet majd biztosat tudni, ha erről hivatalos értesítés érkezik a az ottani hatóságoktól.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!