Nagyvilág

2011.01.13. 12:47

II. Erzsébet pénzt adományozott az árvíz sújtotta ausztráloknak

<p>London - Adományt küldött a brit uralkodó az árvíz sújtotta ausztráliai Queensland szövetségi államnak - közölte csütörtökön a Buckingham palota. A bejelentésben nem említik az összeget, csak annyit közöltek, hogy magánadományról van szó.</p>

II. Erzsébet Ausztrália államfője is. A palota közlése szerint az uralkodó azután küldte az adományt, hogy Queensland kormányfője, Anna Bligh a nemzetközi közösséghez fordult segítségért. Az Ausztrália északkeleti részén lévő Queensland fővárosa, Brisbane szemtanúk szerint háborús zónához hasonlít az áradások, illetve a katasztrófa nyomán kialakult helyzet miatt.

Ausztrália harmadik legnagyobb városában több helyen összeomlott az infrastruktúra, a város külterületei már teljesen víz alatt állnak, 30 ezer ingatlan, otthon vált lakhatatlanná eddig. Az elmúlt évtizedek legsúlyosabb árvize miatt eddig legkevesebb 15-en haltak meg.

II. Erzsébet már december 31-én üzenetben tudatta, hogy nagy aggodalommal figyeli a queenslandi természeti csapás fejleményeit. Az uralkodó képviselőjének, a szövetségi állam kormányzójának, Penelope Wensley-nek küldött üzenetében az uralkodó közölte, hogy "teljes szívvel támogatja az áradásokkal küzdő több százezer ember erőfeszítéseit."

- Független Hírügynökség -


Kapcsolódó cikkek:

Ezrek menekülnek a százéves árvízre készülő Brisbane-ből  

Ausztrál áradások: legalább nyolc halott, 72 eltűnt

Mérges kígyók és krokodilok tömegei jelentek meg az elárasztott ausztrál városokban


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!