Nagyvilág

2011.01.01. 17:26

Három halottja van a Tu-134-es balesetének Oroszországban

<p>Három ember meghalt, amikor kigyulladt egy Tu-134-es tipusú gép az észak-oroszországi Turgutban szombaton. A gép felszálláshoz készült, amikor lángba borult.</p>

Háromra emelkedett a szombati oroszországi légibaleset halálos áldozatainak száma - jelentették az orosz hírügynökségek szombaton. Az Interfax szerint az egyik halott egy kisgyermek, míg az ITAR-TASSZ úgy tudja, hogy összesen 47 sérültje van a belföldi légijárat balesetének.

A Tupoljev-134-es 116 utassal és nyolc fős személyzettel éppen a kifutópályához közeledett, amikor lángba borult. "Sűrű fekete füst volt, és az emberek pánikba estek. Szó szerint egymás fején tapostak" - mondta Szergej Grigorjev, a népszerű orosz rockbanda, a Na-na énekese, aki maga is a gépen volt. Az orosz hatóságok szerint miután evakuálták az utasokat, robbanás is volt a gépen.

A gép teljesen kiégett a tűz miatt. Az űgyben bűnügyi vizsgálatot indítottak, hogy megállapítsák, megsértette-e valaki a légiközlekedés biztonsági előírásait. Igor Levitin orosz közlekedési miniszter szerint a szakértőknek egyelőre fogalmuk sincs, hogy mi okozta a tüzet.

Legutóbb december elején történt baleset egy utasszálító géppel Oroszországban. Akkor a moszkvai Domogyedovó reptéren tört három darabra egy repülő landolás közben két ember halálát, és 80 másik utas sérülését okozva.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!