Nagyvilág

2011.01.13. 07:32

Halálosan megfenyegettek egy amerikai képviselőt-a gyanúsított ellen vádat emeltek

<p>Telefonon kétszer is halálosan megfenyegetett egy szövetségi kongresszusi képviselőt egy 32 éves férfit, akit vád alá helyeztek, majd letartóztatottak Kaliforniában - közölték szerdán az amerikai állam hatóságai.</p>

A bejelentés szerint Charles Turner Habermann decemberben hívta fel telefonon a Jim McDermott Seattle-ben lévő irodáját, majd káromkodások közepette megüzente, hogy végezni fog vele.

A vád szerint az első hívásban azt mondta, hogy megöli McDermott-ot, az egész családját és a barátait is. A második hívásban pedig közölte: felbérel valakit, hogy a politikus"a szemétre kerüljön."
"Hálát adunk, hogy egy olyan országban élhetünk, ahol szabadon kifejezhetjük, mit gondolunk a kormányról, a szabadság azonban nem terjed ki az erőszakra, vagy az azzal való fenyegetőzésre"- mondta Jenny Durkan szövetségi ügyész.

A gyanúsítottat azon a napon tartóztatták le, amikor az amerikai elnök az arizonai Tucsonba utazott, hogy a gyászszertartáson beszédet mondjon a múlt szombati vérengzés hat halottjáért, köztük egy kilenc éves kislányért és egy szövetségi bíróért. A hatóságok szerint a támadás célpontja Gabrielle Giffords szövetségi képviselő volt. A 40 éves politikusnőt a 22 éves merénylő fejbe lőtte. A támadás után megoperálták, állapota továbbra is válságos, orvosai azonban bíznak felépülésében.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!