Nagyvilág

2011.01.11. 12:43

Ezrek menekülnek a százéves árvízre készülő Brisbane-ből

<p>Ausztrália - Több ezer ember menekült el az Ausztrália keleti részén található Brisbane városából, amelyet több mint száz éve nem látott áradások fenyegetnek.</p>

Közben tízre emelkedett a Toowoomba városára lecsapott áradásban meghalt emberek száma, és a legfrissebb adatok szerint 78 eltűntet tartanak nyílván.

A harmadik legnagyobb ausztrál városon áthaladó Brisbane-folyó már több helyen is kilépett a medréből. A hatóságok közlése szerint nagyjából 6 500 ingatlan van közvetlen veszélyben, és további 16 ezret fog érinteni az árvíz.

A város polgármestere szerint a helyzet "szerdára rossz, csütörtökre pedig már katasztrofális lesz" az érintett területeken. A hatóságok közlése szerint az 1893-as áradások óta ez a mostani lehet a legsúlyosabb árvíz a város történetében.

A veszélyeztetett területekről több ezer ember menekült el, miközben a város boltjai a pánikvásárlás miatt kiürültek. Helyiek elmondása szerint már nem lehet kenyeret, tejet, palackozott vizet, elemeket és gyertyákat kapni a városban.

Közben bejelentették, hogy már tíz halottja van a Brisbane-től 125 kilométernyire nyugatra található Toowoomba városára egy nappal korábban lecsapott áradásnak. A gyors lefolyású árvíz után 78 embert tartanak eltűntként nyilván.

- Független Hírügynökség -


Ausztrál áradások: legalább nyolc halott, 72 eltűnt

fuggetlen | 2011.01.11 07:11
Legalább nyolc ember meghalt és 72-en eltűntek az Ausztrália keleti részén található Toowoomba városára lecsapott áradásban - közölték kedden ausztrál tisztségviselők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!