Nagyvilág

2011.01.01. 16:56

Börtönlázadás Nagy-Britanniában

<p>Több mint 140 kommandóst vezényeltek a dél-angliai Ford fogházba, miután a rabok gyújtogatni kezdtek szombaton. A zavargás azután robbant ki, hogy a személyzet ellenőrizni akarta a rabokat, hogy fogyasztottak-e alkoholt.</p>

A 200 rabot őrző fogház személyzete több bentlakót meg akart szondáztatni, mert azt gyanították, hogy alkoholt csempésztek be. Ők azonban ezt megtagadták, és zavargásba kezdtek. A mintegy 40 részvevő ablakokat tört be, beindította a tűzjelzőket és tüzeket gyújtottak az Arundel melletti fegyintézetben. A lángok a 60-as években épült börtön több épületére is átterjedtek, az egyik barak teljesen leégett. Az brit igazságügyi minisztérium szerint a zavargásban egyik rab vagy porkoláb sem sérült meg. Mintegy 140 kommandóst küldtek a helyszínre a rend helyreállítására, és tűzoltókat a lángok elfojtására.

A Ford fogházban olyan rabokat őriznek, akiknek kevesebb mint két év maradt a büntetésükből. Legutóbb novemberben volt börtönlázadás Nagy-Britanniában: akkor egy fiatalkorúak intézetében három éjszakán át tartó zavargása után 250 rabot kellett más börtönökbe áthelyezni.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!