Nagyvilág

2011.01.17. 14:22

Biztonságban vannak a Tunéziában megvert svéd vadászok

<p>Biztonságban vannak, és egy hotelben várják hazaindulásukat a svéd vadászok, akiket vasárnap vertek meg helyiek Tunéziában - közölte hétfőn a svéd külügyminisztérium.</p>

A tíz nappal korábban vaddisznóvadászatra érkezett svédeket egy ellenőrzőpontnál támadták meg. A beszámolók szerint fegyvereiket látva azt hitték róluk, hogy külföldi terroristák.

A svéd követség felvette a kapcsolatot mind a 12 vadásszal, akik egy szállodában várják, hogy hazaindulhassanak - közölte a svéd külügyi szóvivő az AFP francia hírügynökséggel. Camilla Kesson Lindblom azt nem tudta megmondani, hogy a vadászok mikor tudják elhagyni Tunéziát. A szóvivő hangsúlyozta, hogy a svédeket nem akaratuk ellenére tartják fogva a hotelben.

A svédek tíz napja érkeztek Tunéziába, hogy vaddisznóra vadásszanak. Vasárnap három taxiban utazva mentek a repülőtérre, amikor egy ellenőrzőpontnál megállították őket. Amikor megtalálták puskáikat "elfajult a helyzet".

"Az ott lévő helyiek kiráncigáltak minket a kocsikból, majd megrugdostak és megüttök többször" - mondta a vadászok egyike. A helyieket végül a kiérkező rendőrök állították le, akiknek a svédeknek sikerült elmagyarázni, hogy miért vannak náluk vadászpuskák.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!