Nagyvilág

2011.01.14. 11:44

A világtörténelem második legnagyobb lottónyereménye

<p>190 millió dollárt nyert a Mega Millions lottón egy nő, ami nagyjából 38-39 milliárd forintnak felel meg.</p>

A 29 éves Idaho állambeli két gyermekes Holly Lahti valószínűleg most a világ legboldogabb emberének érzi magát, hiszen nem egyszerűen rettentően sok pénzt nyert, hanem a történelem második legnagyobb lottónyereménye az övé. Ami a slussz, hogy a második legnagyobb lottónyeremény a tényleges összeg fele, ugyanis a jackpot teljes összege 380 millió dollár, de két győztes volt, így Holly Lahti ezt az összeg kénytelen megosztani egy washingtoni házaspárral, Jim és Carolyn McCullar-ral.

Az egyedülálló anya nem kívánt megjelenni a nyilvánosság előtt és azt kérte: róla se áruljanak el sokat, ami érthető is, míg az idősödő házaspár nem félve a rablóktól, a kéregetőktől vállalta a sajtónyilvánosságot. A házaspár elmondta: élőben nézték a sorsolást és azt hitték szívinfarktust fognak kapni, mikor felfogták, hogy övék a képernyőn mutatott nyertes számok. Megjegyezték: tudták, hogy az egész életük meg fog változni, és rettentő boldogak. Elárulták: nem gondolkoznak azon, hogy elköltöznek, de azt még nem tudják, hogy mit kezdenek a tömérdek nyereménypénzzel.
- MON -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!