Nagyvilág

2011.01.25. 11:28

A Malina-ügy orvos-szakértőjét törölték a szakértők jegyzékéből - Bumm.sk

<p>Kihúzták az igazságügyi orvosszakértők listájáról Peter Labašt, a Komensky Egyetem orvosi karának dékánját, aki egy sokat vitatott jelentést készített a Malina Hedvig-ügyben.</p>

A neten is fellelhető szakértői lista szerint nincs felelősség-biztosítása. A törvény pedig azt mondja, hogy emiatt kihúzható a szakértői listáról - adta hírül  TASR hírügynökség információját a bumm.sk szlovákiai hírportál.

Peter Labaš ostobaságnak nevezte a hírt, hiszen naponta ír szakértői jelentéseket, biztosítása pedig automatikusan meghosszabbodik. Ugyanakkor hozzátette: utána kell néznie, mert biztosan elfelejtette nekik elhozni a biztosításról szóló igazolást..

Dobroslav Trnka főügyész tavaly nyáron azt mondta, az egész Malina Hedvig-ügy kimenetele Labaš szakvéleményétől függ. Labaš még 2009 őszén adta le orvosszakértői jelentését a Malina-ügyről. A jelentéstől később több, konzultánsként feltüntetett orvos elhatárolódott annak szakmai hiányosságai miatt. Malina Hedvig ügyvédje tiltakozást nyújtott be a szakvélemény ellen, a főügyészség pedig annak átdolgozásával és kiegészítésével bízta meg a professzort. Azóta sincs hír arról, hogy elkészült volna a javított jelentés- írja a bumm.sk.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!