Nagyvilág

2010.12.17. 19:26

Volt oktatójukat kellett boncolniuk svéd orvostanhallgatóknak

<p>Első boncolásukon egyik volt oktatójuk holttestén kellett gyakorolniuk a neves stockholmi Karolinska Intézet orvostanhallgatóinak - közölte pénteken a svéd sajtó. Az intézet egyik vezetője "szörnyűnek" nevezte az esetet, de hozzátette: orvosként meg kell tanulniuk kezelni az ehhez hasonló helyzeteket.</p>

A TT svéd hírügynökségnek nyilatkozó hallgatók elmondása szerint csak az órán tudták meg, hogy volt oktatójukon fogják életükben először gyakorolni a boncolást. Egészen pontosan akkor, amikor meglátták a nevét a boncasztalon lévő holtestre rakott lábcédulán.

Az orvostanhallgatók elmondása szerint "meglepte" és "sokkolta" őket, hogy egy olyan emberen gyakoroltatták velük a boncolást, akit ismertek. A hallgatók közül végül senki sem szólt, amikor megkezdték a boncolást, bár elmondásuk szerint "feszült" volt a hangulat a teremben.

A Karolinska Intézet közlése szerint a boncolások előtt mindig közlik a hallgatókkal, hogy kinek a holttestén fognak gyakorolni. Egy professzor elmondása szerint most találkozott először ehhez hasonló esettel.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!