Nagyvilág

2010.12.08. 15:27

Marihuána-karácsonyozás Németországban

<p>Egy karácsonyfaként feldíszített marihuána bokrot foglaltak le a német rendőrök "egy öreg hippi" lakásában - közölte szerdán a német rendőrség. Korábban pedig Münchenben vettek őrizetbe egy férfit, akinek ház készítésű adventi naptára csokoládék helyett marihuána-csomagokat rejtett.</p>

"Hogyan ünnepli egy hippi a karácsonyt". Ezt a címet adta a német rendőrség ironikus hangvételű közleményének, amelyben a karácsonyfaként használt marihuána bokor lefoglalásáról számoltak be. A növényt a rendőrség szerint "egy öreg hippi" lakásában foglalták le, ahol a nappali szoba dísze volt.

A Németország nyugati részén található Koblenz városában élő "hasisrajongó" karácsonyfatalpba rakta a növényt, és lámpafüzérrel díszítette. A férfi a rendőröknek elmondta, hogy még tovább akarta díszíteni fáját, és "a hagyományok szerint" ajándékokat rakott volna alá.

A két méter magas növényt, valamint a férfi házában talált 150 gramm marihuánát a rendőrség lefoglalta. Az "öreg hippi" ellen kábítószer birtoklása miatt indítottak eljárást.

Egy nappal korábban szintén egy marihuánával karácsonyozó férfiről számolt be a német rendőrség. A Münchenben őrizetbe vett embernél egy házi készítésű adventi naptárt találtak, amelyben az egyes napokhoz tartozó ablakok mögött csokoládé helyett marihuána volt. A férfit szabadon engedték, de drogbirtoklás miatt eljárást indítottak ellene.
- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!