Nagyvilág

2010.12.02. 11:08

Facebookon toboroznak maláj nőket drogfutárnak

<p>A nemzetközi drogkereskedők a Facebook közösségi oldalon toboroznak fiatal maláj nőket drogfutárnak - közölte az ázsiai ország külügyminiszter-helyettese csütörtökön.</p>

Richard Riot szerint az elsősorban nigériai és dél-afrikai férfiak gyanútlan áldozataiknak díjat ajánlanak fel arra az esetre, ha csomagjaikat elszállítják.

"Már elég régóta zajlik ez. A férfiak a Facebookon megismerkednek a lányokkal, összebarátkoznak, bizalmukba férkőznek és aztán ráveszik őket, hogy kábítószert szállítsanak számukra" - mondta a maláj külügyminiszter-helyettes az AFP hírügynökségnek. "Azt mondják nekik, hogy kifizetnek nekik egy nyaralást Japánban, Kínában, vagy Dél-Amerikában, ha elviszik a drogokkal teli csomagokat, táskákat vagy ajándékokat" - tette hozzá Richard Riot, aki éberségre figyelmeztette a gengszterek célpontjainak számító fiatal nőket.

A politikus szerint az elmúlt 20 évben külföldön letartóztatott malajziai állampolgárok körülbelül fele, 785 ember kábítószerfutár volt. Közülük minden ötödik, 149, nő. A miniszter azt nem tudta megmondani, hogy hány futárt toboroztak a Facebookon, annyit azonban közült, hogy a letartóztatott nők felét most a halálbüntetés fenegeti.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!