Nagyvilág

2010.11.24. 18:50

Sportdiplomáciai botrány az ungvári magyar főkonzulátuson

<p>Az ukrán FC Time Lviv teremlabdarúgó-csapat vezetői azt állítják, hogy Magyarország ungvári külképviseletén megalázó módon utasították vissza a szurkolók vízumkérelmét, akik a Szerbiában rendezendő UEFA Futsal Bajnokság csoportmérkőzéseire szerették volna elkísérni a csapatot - adták hírül szerdán a vezető ukrán sajtóorgánumok.</p>

A botrányos eset országos ellenszenvet válthat ki Ukrajnában Magyarországgal szemben.

Jevhenyij Moszkvin, a labdarúgócsapat sportigazgatója a sajtónak elmondta, hogy a gárda 50 szurkolója tranzitvízumért folyamodott a magyar főkonzulátushoz, hogy elkísérhesse a csapatot a Szerbiában esedékes mérkőzéseire. A lembergi (lvovi) Fc Time vezetőségi tagja személyesen vitte be a magyarországi külképviseletbe a szükséges okmányokat, ám elmondása szerint az ügyintézéssel foglalkozó konzul eleve előítéletesen és agresszívan viselkedett.

- A konzul minden egyes igazolásba belekötött - közölte az újságírókkal Jevhenyij Moszkvin. - Majd egyszerűen lesöpörte az asztalról az útleveleket és az UEFA által küldött meghívókat, hozzáfűzve, hogy kifejezetten nem szereti az ukránokat

A csapatot elkísérni szándékozó félszáz szurkoló ezért most Románián keresztül kénytelen Szerbiára utazni, hogy jelen lehessen a kétszeres ukrán bajnokcsapat meccsein. Az UEFA Futsal Cup elitkörének A csoportjában az FC Time Lviv a szerb bajnokcsapat otthonában a címtartó portugál SL Benficával, a szerbiai KMF Ekonomac Kragujevac-cal és a horvát MNK Nacional Zagreb-bal méri össze erejét.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!