Nagyvilág

2010.11.01. 12:05

Orvvadászokat lőttek Kenyában

<p>Három orvvadászt lőttek le a vadőrök két különböző incidensben az elmúlt egy hétben Kenyában - jelentette hétfőn a helyi vadvédelmi hivatal hétfőn. A vadorzók előzőleg öt elefánttal végeztek.</p>

A kenyai vadvédelmi hivatal közleménye szerint egy orvvadászt az éjszaka öltek meg tűzharcban a Meru Nemzeti Park határán. "A gyanúsítottak lelőttek egy elefántot. Éppen hozzáláttak, hogy baltákkal eltávolítsák agyaraikat, amikor a vadőrök rajtuk ütöttek" - írta a hivatal hozzátéve, hogy a körzetben tovább tart a többi fegyveresek keresése, akik között sebesültek is lehetnek.

Két másik vadorzóval még kedden végeztek a Tsavo Nemzeti Parkban. Egy férfit őrizetbe vettek, három fegyveres azonban meg tudott szökni. Azt a csoportot legalább négy elefánt leölésével vádolják.

Csak tavaly 200 elefántot lőttek le az orvvadászok Kenyában. Az elefántagyarak többségét Kelet-Ázsiába csempészik, ahol gyógyszereket és dísztárgyakat készítenek belőlük.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!