Nagyvilág

2010.11.20. 17:00

Letartóztatás Namíbiában a tesztbomba miatt

<p>A namíbiai hatóságok letartóztattak egy magas rangú rendőrtisztet a fővárosi repülőtéren talált bombagyanús csomaggal kapcsolatban - közölte szombaton a namíbiai rendőrfőkapitány.</p>

A gyanús bőröndöt szerdán fedezték fel egy Münchenbe tartó gép csomagjainál. A csomagról pénteken kiderült, hogy egy "tesztbomba" volt, amellyel a biztonsági ellenőrzéseket vizsgálják.

A namíbiai hatóságok a tesztbombás csomaggal kapcsolatban letartóztatták a repülőtér repülésbiztonsági egységének egyik magas rangú tisztjét - közölte újságírókkal Sebastian Ndeitunga, a namíbiai rendőrség vezetője. Egyelőre nem tudni, hogy a férfit milyen vádak, vagy gyanú alapján vették őrizetbe.

A rendőrfőkapitány egy nappal korábban közölte: nem tudni, hogy ki helyezte el a biztonsági intézkedések ellenőrzésére szolgáló csomagot a repülőtéren. A tesztbombát egy védelmi berendezések készítésével foglalkozó amerikai cég gyártotta.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!