Nagyvilág

2010.11.20. 19:00

Hazatért Koppenhágába a "Kis hableány"

<p>A hideg idő ellenére több százan köszöntötték Koppenhágában szombaton a sanghaji világkiállításról hazatért "Kis hableányt". A Dánia nemzeti jelképének számító 97 éves szobrot márciusban szállították Kínába, ahol a világkiállítás egyik legnépszerűbb látványossága volt.</p>

Több száz, zászlókat lengető dán üdvrivalgása mellett tették vissza helyére a "Kis hableányt". A dán nemzeti kincsnek számító szobor idén először hagyta el a koppenhágai öbölben található szikláját, amikor márciusban a kínai világkiállításra vitték.

A szobor koppenhágai helyén május elsején, a sanghaji világkiállítás megnyitójával egy időben egy kínai művész videoinstallációját helyezték el. A Koppenhágába látogató turisták így élő képet láthattak a sanghaji dán pavilonban lévő alkotásról.

"Nála jobb nagykövetet nem is álmodhattunk volna Koppenhágának, és Dániának" - jelentette ki Koppenhága polgármestere a szobor visszahelyezésekor mondott beszédében. A szobornak köszönhetően a dán pavilon lett a sanghaji világkiállítás egyik legnépszerűbb helyszíne: 5,5 millióan látogattak meg.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!