Nagyvilág

2010.11.24. 09:31

Elképesztő fogyás - felére ment össze a lány

<p>A 25 éves lányt nem csak csúfolták, de munkát sem talált visszataszító 165 kg-os súlya miatt. Csak az akaraterejével 1,5 év alatt kevesebb, mint a felére fogyott le.</p>

Ha valaki 1,5 évvel ezelőtt látta Harriet Jenkinst nem gondolta volna, hogy a hájtömeg alatt ilyen szép lány rejtőzik. A 25 éves diplomás munkanélküli abban az időben 165 kiló volt 172 centis magasságához, s valljuk be: nem szép látvány. Tanári munkát is súlya miatt nem kapott, emellett folyamatosan gúly tárgya volt, míg a karcsúbb emberek az étteremben - ha a lány nagy ritkán betért enni - kiselőadást tartottak neki az egészséges életmódról. Végül szinte már kimozdulni sem volt kedve.

A southamptoni lány tudta, hogy le kell fogynia, de azt már nem tudta, miként kezdjen hozzá, csak egyben volt biztos, semmilyen műtéti beavatkozást nem akart elvégeztetni magán. Amikor egy barátja azzal kereste meg, hogy iratkozzanak be közösen egy nemzetközi fogyasztó programba a lány azonnal igent mondott. Csak saját akaraterejének köszönheti, hogy 18 hónap elteltével súlyának több mint felét leadta. 

Lefogyott, állást kapott

"Minden álmom teljesült. Megkaptam végre a francia tanári állást, és tudom, hogy a diákok nem fognak kigúnyolni a súlyom miatt. Tudom, hogy nem csak azért kaptam meg a munkát, mert karcsúbb vagyok, hanem azért is, mert elégedett vagyok, jól érzem magam a bőrömben és nagyon büszke vagyok, hogy mindezt elértem" - nyilatkozta  a lány a Daily Mail brit hírportálnak. "Átvettem az irányítást az életem felett és többet nem engedem ki, mert tudod, hogy mennyi küzdelem árán értem ezt el. S szeretném, ha a nagysúlyú emberek tudnák, hogy van más út, mint a gyomorgyűrű, vagy egyéb műtéti beavatkozások. Nemrégen még állástalan voltam, az emberek gúnyolódtak velem az utcán, a családom pedig azon aggodalmaskodott, hogy a súlyom miatt megromlik az egészségem. És most itt vagyok karcsún és tudom, hogy nincs lehetetlen."

Nézze meg a döbbenetes képeket ide kattintva >>>

Elhízását egyébként azzal magyarázta, hogy kora kiskorától fogva duci gyerek volt, s mikor édesapjánál végzetes májbetegséget diagnosztizáltak 2002-ben ő az evésbe menekült. Egyfolytában csokival és süteményekkel tömte magát és később is, ha fájdalom érte, bánata volt az ételhez nyúlt, és minél jobban nőtt a súlya úgy érte egyre több negatív élmény, így egyre többet és többet nasizott. 18 évesen már 115 kiló volt, az egyetem végére pedig elérte a 165 kilós súlyt.

A folyókúra alatt viszont mindenről lemondott, a gyorskajákat messze elkerülte, friss húsokat, halat, zöldséget, gyümölcsöt evett. S míg korábban csak reggelire megevett két kolbászos tekercset két fánkkal, addig ma már egy banánt és zsírmentes yoghurtot engedélyez magának. És, ami még csodálatraméltóbb, ahogy csökkent a súlya először sétálni kezdett, ma pedig már rendszeresen fut.  Sokat segítettek ebben a programban résztvevő szakemberek is, akik nem bírálták őt, csak bíztatták.

"A fogyásban a legjobb dolog, hogy felfedezem magam, hogy ki is vagyok a zsírréteg alatt, és megállapítottam, hogy nagyon szeretem magam" - mondta a lány akinek már csak egy vágya van: hogy rátaláljon a szerelem.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!