Nagyvilág

2010.10.12. 16:35

Villám csapott a Szabadság szoborba

<p>Lenyűgöző egyben félelmetes pillanatot kapott lencsevégre egy fotós: a tomboló vihar az amerika Szabadság szoborra "sújtott le".</p>

Egy New York-i fotós Jay Fine volt az, aki dacolva a viharral egy parkból fotózva egészen különleges pillanatot kapott lencsevégre. A képen egy égen átcikázó hatalmas villámot fotózott le, ami egyenesen az amerikai Szabadság szoborba csapott.

Az 58 éves fotós 40 éve gyakorolja szakmáját és számos csodálatos képet készített már, de ennek a képnek a láttán ő is megdöbbent.

"Néztem az időjárás jelentést, így tudtam, hogy vihar közeledik, s úgy tűnt ez egy jó lehetőség, hogy szép képeket készítsek. Mikor felfogtam, hogy mit fotóztam és hogy mi történt ledöbbentem. Ezt tiszta szerencse, olyan lehetőség, amit egyszer kapsz meg az életben." - nyilatkozta a fotós.

Nézze meg a lenyűgöző képet >>>

Lady Liberty, ahogyan az amerikaiak nevezik Szabadság szobrukat, hatalmas réz lemezekből áll és évente legalább 600 alkalommal csap bele a villám, de eddig ilyen tökéletes fotó még nem készült eme pillanatokról.
- MON -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!