Nagyvilág

2010.10.23. 12:50

Lángoló szemétből mentették ki a csecsemőt

<p>Kórházban áplnak egy lánycsecsemőt az indiai Uttar Prades államban, miután az utolsó pillanatban mentették ki egy égő szemétkupacból - adta hírül az indiai rendőrség. A hatóságok elkeseredett harcot vívnak a gyakorlattal, hogy a szülők megöljék az értéktelennek tartott lánymagzatokat.</p>

Ghazipur városában egy szemétdombot gyújtott meg éppen egy városi alkalmazott, amikor sírásra lett figyelmes. Azonnal kiszedte a csecsemőt a szemétből, de a lángok addigra már súlyos sérüléseket okoztak a kicsinek. A hátán és a végtagjain megégett újszülöttet kórházba szállították. "Most már jobban van, de a felépülése eltart még egy ideig" - mondta az AFP hírügynökségnek a ghazipuri kórház egyik orvosa.

A rendőrség szerint a gyereket még pénteken hagyták a szemétdombon, és most megpróbálják felkutatni szüleit. Indiában nem ritka, hogy megölik az anyagi tehernek tartott lánycsecsemőket, és csak a később kenyérkeresővé váló fiúkat tartják meg. A hatóságok már régóta küzdenek a törvénytelen gyakorlat ellen, de nem sok sikerrel. A statisztikák szerint ezer férfira 800-850 nő jut India egyes részeiben.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!