Nagyvilág

2010.10.02. 05:49

Álló szerelvénybe rohant egy személyvonat Indonéziában - 22 halott

<p>Legkevesebb 22 ember vesztette életét az indonéziai Jáva szigetén, amikor egy utasszállító vonat belerohant egy másik szerelvénybe - közölték a helyi hatóságok. A helyi idő szerint szombat reggel történt tragédia feltehetően a forgalomirányítási rendszer hibája miatt történt.</p>

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset a Jáva középső részén fekvő Petarukan Pemalang pályaudvarán történt, ahol a Surabaya felé tartó utasszállító belerohant egy épp üresen álló, várakozó szerelvénybe. "A baleset feltételezhetően a forgalomirányítási rendszer hibája miatt történt" - fogalmazott a tragédiával kapcsolatban Iskandar Hasan, az indonéz rendőrség szóvivője.

"22 ember vesztette életét" - mondta az AFP-nek Sapto Hartoyo, a nemzeti vasúttársaság szóvivője, hozzátéve, hogy a helyszínen még mindig mentőcsapatok dolgoznak, hogy kimentsék a roncsban rekedteket. A halottak és a sérültek egy része ugyanis abban a három vagonban van, amelyek az ütközés során kisiklottak és felborultak. A hatóságok szerint ráadásul tovább nőhet az áldozatok száma, ugyanis a mentőcsapatoknak nem sikerült még mindenkit elérniük.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!