Nagyvilág

2010.10.22. 14:30

Komppal ütközött egy uszály Hollandiában - egy eltűnt

<p>Az első hírekkel ellentétben csak egy embert tűnt el, amikor egy német teherhajó összeütközött egy komppal egy holland csatornán - közölte a holland rendőrség. Az eltűnt ember a komp kapitánya. A férfit búvárok keresik, helikoptereket is bevetettek a kutatáshoz, de nem találják.</p>

A német teherhajó nagyjából reggel hét órakor ütközött össze a kis komppal Utrecht városától délnyugatra, az Amszterdamot a Rajnával összekötő csatornán. Az ütközéstől a komp felborult. A járművel egyébként utasokat és kerékpárokat szállítottak a csatorna két oldala között.

Az első hírek még arról szóltak, hogy többen is a vízbe estek a kompról. A hatóságok később már azt közölték, hogy a komp kapitánya tűnt el. Ugyanakkor elismerték, hogy nem tudják, voltak-e emberek a nagyjából 15 személy szállítására alkalmas hajón. Az is elképzelhető, hogy a komp a balesetkor le volt horgonyozva, és senki sem volt a fedélzetén - mondta a holland rendőrség szóvivője az AFP francia hírügynökségnek.

A forgalmas csatornán az ütközés miatt leállították a hajózást, amíg a búvárok egy hőkamerás helikopter segítségével átkutatják a vizet az eltűnt kapitány után. A német teherhajó kapitányát a rendőrség kikérdezte, és a közlésük szerint nem volt ittas. Egyelőre nem tudni, mi okozta az ütközést.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!