Nagyvilág

2010.10.14. 17:13

Elhúzott a repülő, összedőlt a milliomos háza

<p>Egy multimilliomos farmer azt állítja, hogy egy alacsonyan szálló sugárhajtású repülőgép hanghullámai miatt dőlt össze a háza. Beperelte a légierőt.</p>

45 millió forintnak megfelelő összeg kártérítési igényt nyújtott be Rodney O Brien, aki azt állítja, hogy a légierő miatt omlott össze részlegesen történelmi értékű Springfield House nevezetű somerseti háza. Az 1840-es években épült hat szobás házba a londoni forgatag elől költözött ki a férfi, aki addig nagyon szerencsésnek érezte magát, amíg ki nem derült, hogy a több mint 545 millió forintnak megfelelő összegért vásárolt ház és a körülötte elterülő birtok a katonai repülőgépek repülési útvonala alatt helyezkedik el. O Brien először csak panaszt tett a Honvédelmi Minisztériumnál még 2003-ban, jelezve, hogy az alacsonyan repülő gépek kárt okoznak a házban.

 A helyzet nem változott egy 2008-as eset után pedig kártérítési pert indított. A szerdai tárgyaláson a Legfelsőbb Bíróság előtt azt mondta, hogy 2008-ben a fölötte repkedő Hawk harci repülőgépek miatt félig összedőlt a háza. A kémény teljesen leomlott, a falak megrepedeztek, pereg ki a habarcs, és összességében súlyos szerkezeti károk keletkeztek, míg a pincében a kő boltívek kimozdultak és peregni kezdtek. A férfi most kénytelen kiköltözni a házból és rendbe hozatni azt, mert jelen állapotában életveszélyes. Az ügyben ítélethozatal későbbre várható.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!