Nagyvilág

2010.09.01. 16:26

Nincs sérültje a szentpétervári épületomlásnak

<p>Összeomlott egy felújítás alatt álló nyolcemeletes épület az oroszországi Szentpéterváron - közölte szerdán a moszkvai vészhelyzetek minisztériumának egyik szóvivője, Tatjana Szkrigonjuk.</p>

A hatóságok szerint a balesetben senki sem sérült meg. A szóvivő ugyanakkor korábban úgy nyilatkozott: félő, hogy a romok több ember temethettek maguk alá.

Az Interfax orosz hírügynökség szerint bár a ház lakóépület volt, de a földszinten irodák és üzlethelyiségek voltak, ezekben eleinte nem lehetett tudni hányan tartózkodtak. A hírügynökségnek azonban úgy nyilatkozott egy nő, akinek sikerült kimenekülnie, hogy mindössze hárman voltak bent, és mindannyian időben elhagyták az épületet.

Ugyanezt erősítette meg a hírügynökségnek a minisztérium másik szóvivője, Irina Andrianova, aki hangsúlyozta, hogy senki sem sérült meg a balesetben. Azt egyelőre nem tudni, hogy mitől omlott össze a belvárosban álló épület, ám az AFP rancia hírügynökség arra emlékeztetett, hogy a szovjet érában épült házak körében nem ritka az ehhez hasonló baleset Oroszországban.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik