Nagyvilág

2010.09.08. 20:25

Készültség a Zöld-foki-szigeteken az Igor miatt

<p>Riadót rendelt el az Afrika partjaitól nyugatra lévő Zöld-foki szigetek kormánya szerdán, miután az ország déli részénél egyre erősödik az Igor névre keresztelt trópusi vihar.</p>

Az amerikai hurrikánközpont adatai szerint a ciklon közepe több szigetet is érint majd csütörtökön, miközben lassan nyugat felé mozog. A légörvényben uralkodó széllökések egyelőre csak 65km/órásak, de az előrejelzések szerint folyamatosan gyűjti az erőt az Atlanti-óceán felett haladva.

Az idei hurrikánszezonban utoljára a Hermine trópusi vihar pusztított, komoly esőzéseket és áradásokat okozva Mexikóban, mielőtt az amerikai Texas állam felett szétoszlott. Előtte pedig az eddigi legnagyobb, Earl hurrikán haladt végig az Atlanti-óceánon, az Egyesült Államok és Kanada partjai mentén. Mire északra ért, veszített erejéből, de még így is egymillió ember maradt áram nékül a kanadai Új-Skóciában.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!