Nagyvilág

2010.09.20. 15:24

Faludy Györgyre emlékeznek a 100. születésnapján

<p>Faludy György szeptember 22-én lenne százéves. A Kossuth-díjas költőre barátai, tisztelői, kollégái emlékeznek szeptember 26-án este hat órakor a Nemzeti Színház Nagyszínpadán- tájékoztatták a Független Hírügynökséget a program szervezői.</p>

A 2006 szeptemberében elhunyt Faludy Györgyre kollégái, barátai, tisztelői emlékeznek századik születésnapja alkalmából, szeptember 26-án a budapesti Nemzeti Színházban. A kétórás emlékestet Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója rendezi és Szőcs Géza kulturális államtitkár nyitja meg. A fellépő művészeket Tóth Ágnes, a Faludy-szavalóversenyt rendező tabi Rudnay Gyula Szakközépiskola irodalomtanára konferálja fel. Az est fellépői: Hobó, Deák Bill Gyula, Kubik Anna, Turek Miklós, Gerendás Péter, Lukács Sándor, Székhelyi József, Molnár Piroska, F.Dőry Magdolna, Farkasházy Tivadar, Galkó Balázs, Palya Bea, Kálloy Molnár Péter és Tihanyi László.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!