Nagyvilág

2010.09.25. 10:19

Bombariadó miatt Svédországban szállt le egy Pakisztánba tartó utasszállító

<p>Egy bombariadó miatt félbeszakította útját, és Stockholm repülőterén szállt le a pakisztáni állami légitársaság egy Kanadából indult gépe - közölte a svéd rendőrség. A pilóta azután döntött a svédországi leszállás mellet, hogy a kanadai hatóságokat arra figyelmeztették: az egyik utasnál bomba van. A gép, amelyet nem ürítettek ki, az Arlanda repülőtér egy félreeső részén parkol.</p>

A Boeing 777-es típusú gép gond nélkül landolt a stockholmi Arlanda repülőtéren. A kanadai Torontóból indult gép fedélzetén 273 ember van. A Karacsiba tartó gép pilótáit útközben értesítették arról, hogy a repülő egy férfi utasa robbanószerkezetet vitt magával a fedélzetre. Egy svéd rendőrségi szóvivő elmondása szerint a férfi egy pakisztáni származású kanadai állampolgár.

A stockholmi rendőrség egyik szóvivője elmondta, hogy nem evakuálták a gépet, és a kiérkező rendőrök csak az érintett férfiért mennek fel a gépre. A szóvivő közlése szerint kapcsolatban állnak a pilótával, és a gépen nyugodt a hangulat. Bombaszakértők is érkeztek a helyszínre, de a repülőt nem ürítették ki, mert a kanadai indulás előtt teljes biztonsági ellenőrzésen esett át minden utas, köztük a bombariadóhoz kötött férfi is.

A kanadai hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak az esettel kapcsolatban. A pakisztáni légitársaság megerősítette, hogy "biztonsági okokból" Svédországban szállt le egyik járatuk.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik